10 تفاوت سدیشن و بیهوشی

مهمترین تفاوت سدیشن و بیهوشی

در مقاله سدیشن در دندانپزشکی به برخی موارد تفاوت سدیشن و بیهوشی اشاره کردیم. در این مقاله قصد داریم به صورت تخصصی به 10مورد از مهمترین تفاوت بیهوشی و آرام بخشی اشاره کنیم. در ادامه همراه کارشناسان کلینیک دکتر آقاجری باشید تا به بررسی این تفاوت ها بپردازیم.  تفاوت بیهوشی و خواب عمیق در جراحی در لیست تفاوت بیهوشی و آرامبخشی دراین مقاله بیان شده است.

خلاصه لیست تفاوت سدیشن و بیهوشی (تفاوت بیهوشی و آرام بخشی)

  1. متفاوت بودن عمق بیهوشی و سدیشن.
  2. استفاده از لوله تنفسی در بیهوشی و اعم استفاده در آرام بخشی
  3. تفاوت در هدف و موارد بکارگیری از سدیشن و بیهوشی.
  4. متفاوت بودن طریقه انجام و دستیابی به سدیشن و بیهوشی.
  5. شیوه نظارت بر سدیشن بسیار متفاوت با طریقه نظارت بر بیهوشی است.
  6. متفاوت بودن زمان ریکاوری 
  7. تفاوت در زیرشاخه ها (دارای انواع سدیشن و انواع بیهوشی)
  8. عوارض جانبی در سدیشن و بیهوشی متفاوت می باشد.
  9. تفاوت در متخصصین اجرای آن ها
  10. مدت زمان بیهوشی و آرام بخشی متفاوت می باشد.

مشاهده لیست قیمت سدیشن در دندانپزشکی

قیمت آرام بخشی برای خدمات دندان پزشکی

برای مشاهده هزینه سدیشن کلیک کنید

متفاوت بودن عمق آگاهی بیمار

از دیگر موارد تفاوت سدیشن و بیهوشی آرام بخشی یا سدیشن میتواند دربرگیرنده یک سطح خفیف تا متوسط ​​از بیهوشی باشد که در آن فرد بیمار آرام است و نسبت به محیط اطراف خود آگاهی کمتری دارد . در حالت آرام بخشی ممکن است بیمار هنوز بتواند به اتفاقات پیرامون خود مانند دستورات پزشک معالج واکنش نشان داده و پاسخ دهد.  

ولی دربیهوشی باعث ایجاد یک حالتی میشود که درک محیط اطراف و واکنش به آن امکان پذیر نمیباشد و بیمار کاملاً از محیط اطراف خود بی خبر بوده و نمی تواند به هیچ محرکی به خصوص درد ناشی از جراحی پاسخ دهد. عمق بیهوشی توسط یک متخصص بیهوشی تنظیم و تشخیص داده می شود که اطمینان حاصل شود که علایم حیاتی بیماردر زمان عمل جراحی در حالت ایمن و پایداری مناسبی قرار داشته باشد. 

بسته به نوع عمل جراحی و پیچیدگی آن و همچنین با بررسی سابقه پزشکی بیمار و سلامت جسمانی وی میتوان در تعیین میزان بیهوشی بهره مند شد. متخصص بیهوشی علائم حیاتی بیمار را به دقت بررسی می کند و عمق بیهوشی را در صورت لزوم تنظیم می کند تا از موفقیت آمیز بودن عمل و سلامت بیمار اطمینان حاصل کند در حالی که در سدیشن نیازی به موارد حساس در بیهوشی نیست.

دومین 10 تفاوت سدیشن و بیهوشی را میتوان در کمک به آرامش بیمار، کاهش اضطراب و ایجاد احساس راحتی بیشتر در طی اقدامات پزشکی دانست. همچنین می تواند به کاهش درد ناشی از جراحی کمک کند، به ویژه برای روش های جراحی که نیازی به بی هوشی عمیق ندارند. 

 ولی در بیهوشی برای خنثی کردن درد و ایجاد یک حالت کنترل شده از بیهوشی برای انجام جراحی های پزشکی پیچیده تر استفاده می شود. این به بیمار اجازه می‌دهد کاملاً بی‌خبر باشد و به درد یا محرک‌های خارجی واکنش نشان ندهد، و این اطمینان را می‌دهد که در طول عمل هیچ گونه ناراحتی را تجربه نمی‌کند. 

استفاده از لوله تنفسی در بیهوشی

از دیگر مواردی که میتوان به عنوان تفاوت این دو روش بیان نمود استفاده از لوله تنفسی در بیهوشی می باشد، در حالی که در ارام بخشی چنین چیزی لازم نیست. با داروهایی که به صورت سرم و… به بیمار داده می شود، بیمار وارد خوابی آرام میشود.

تفاوت سدیشن و بیهوشی در هدف و موارد بکارگیری

از روش آرام بخشی برای آرام کردن بیمار مورد استفاده قرار میگیرد و گاهی اوقات نیز این روش با بی حسی های موضعی همراه می شود. در مقابل بیهوشی به منظور جلوگیری از درد و کنترل سطح بیهوشی در اقدامات پزشکی و عمل های جراحی استفاده می شود.

متفاوت بودن طریقه تجویز آرام بخشی و بیهوشی

آرام بخشی را می توان به صورت خوراکی، داخل وریدی یا از طریق استنشاق تجویز کرد، در حالی که بیهوشی معمولاً به صورت داخل وریدی یا استنشاقی تجویز می شود.

تفاوت شیوه نظارت بر آرام بخشی و بیهوشی

بیماران تحت آرامبخشی معمولاً از نظر موارد زیر تحت نظر هستند:
  • علائم حیاتی
  • هوشیاری 
در حالی که بیماران تحت بیهوشی از نظر موارد زیر به دقت تحت نظر قرار می گیرند:
  • علائم حیاتی
  • سطح اکسیژن 
  • عمق بیهوشی 

تفاوت بیهوشی و آرامبخشی در زمان ریکاوری 

 
 از دیگر موارد تفاوت سدیشن و بیهوشی سرعت بهبود بیماران تحت آرام‌بخشی معمولا سریع بوده و در مدت کوتاهی پس از خدمات پزشکی می توانند از سر بگیرند، در صورتی که پس از بیهوشی لازم است تا زمان طولانی تری برای ریکاوری در نظر گرفته شود .

متفاوت بودن انواع بیهوشی و انواع آرام بخشی

سدیشن خود دارای سه نوع می باشد:
  • آرامبخشی خفیف
  • آرام بخشی متوسط ​​
  •   آرام بخشی عمیق
در حالی که بیهوشی را می توان به موارد زیر دسته بندی نمود:
  • بیهوشی عمومی :

بیهوشی عمومی حالتی از بیهوشی کامل را القا می کند و بیمار را نسبت به درد واکنشی نشان نداده و از پروسه جراحی را حس نخواخد کرد. دارو های استفاده شده در بیهوشی عمومی از داروهای داخل وریدی و بی حس کننده های استنشاقی می باشد. بیهوشی عمومی معمولاً برای جراحی‌ و روش‌هایی که نیاز به بی‌حرکتی کامل و بی‌ حس دارند، استفاده می‌شود. 

  • بی حسی منطقه ای 

بی حسی منطقه ای شامل بی حس شدن ناحیه خاصی از بدن میتواند باشد. این نوع بیهوشی را می توان از طریق تکنیک هایی مانند بی حسی اپیدورال، بی حسی نخاعی یا بلوک های عصبی محیطی به دست آورد. بیماران تحت بی حسی منطقه ای هوشیار هستند، اما در ناحیه مورد نظر درد ندارند. اغلب برای اعمالی مانند زایمان (بی حسی اپیدورال) یا جراحی های ارتوپدی استفاده می شود. 

  • بی حسی موضعی 

تفاوت سدیشن و بیهوشی درعوارض جانبی 

برای اطلاع از عوارض جانبی آرام بخشی  بهتر است مقاله ” خطرات سدیشن ” را مطالعه نمایید ولی در اینجا نیز ما به مهمترین عوارض این دو روش اشاره میکنیم . از جمله  موارد تفاوت بیهوشی و آرامبخشی در عوارض به صورت زیر است.

مهمترین عوارض جانبی آرام بخشی

  • خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • حالت تهوع 

از عوارض جانبی بیهوشی می تواند موارد زیر اشاره نمود:

  • افسردگی تنفسی
  • افت فشار خون 
  • تهوع و استفراغ بعد از عمل 

اوپراتور بیهوشی و آرام بخشی متفاوت است

آرام بخشی می تواند توسط دندانپزشکان، پزشک عمومی  مورد تجویز قرار گیرد ولی برای بیهوشی حتما باید متخصص بیهوشی و پرستاران بیهوشی حضور داشته باشند.

تفاوت بیهوشی و آرامبخشی در مدت زمان استفاده

از سدیشن برای روش های درمانی کوتاه تر برای مثال ایمپلنت یا کاشت دندان یا مواردی اینچنینی استفاده می شود و زمان آن را می توان تنظیم کرد، در حالی که بیهوشی برای روش های طولانی تر و تهاجمی تر استفاده می شود و نیاز به نظارت دقیق متخصص بیهوشی در جریان عمل می باشد.

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *