عصب کشی دندان

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان: دندان ها یکی از حیاتی ترین عضو های بدن است که رسیدگی به سلامت آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همانطور که می دانید هر گونه آسیب به دندان ها می تواند خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد و چه بسا از دست دادن هر کدام از آن ها منجر به کاهش اعتماد به نفس شما نیز می شود. یکی از شایع ترین بیماری هایی که اکثر افراد با آن مواجهه هستند و در هنگام بروز درد ناشی از آن ها به نزدیک ترین کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنند، عصب کشی دندان است.

 

درمان عصب کشی دندان پس از کاشت ایمپلنت دندان یکی از پر مخاطب ترین درمان هایی می باشد که همواره افراد بسیاری به دنبال کلینیک های تخصصی مرتبط با آن ها هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر از قیمت ایمپلنت دندان می توانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

قیمت ایمپلنت دندان

عصب کشی دندان که در اصطلاحات پزشکی به آن روت کانال نیز گفته می شود یکی از دیگر از خدمات دندانپزشکی در شاخه اندونسی است که در راستای درمان ریشه دندان می باشد که مشکلات داخل دندان یا پالپ که بر اثر عفونت دندان ایجاد شده و منجر به درد و سوزش شده است را از این طریق برطرف می کند. 

به دلیل درد بسیاری که عصب کشی دندان دارد در چنین مواقعی دندانپزشکان عصب کشی را به کمک بی حسی موضعی انجام می دهند. اما مهم ترین نکته برای عصب کشی مراجعه به یک کلینیک تخصصی دندانپزشکی می باشد.

عصب کشی دندان به دلیل مرتبط بودن با ریشه دندان از حساسیت بسیاری بالایی برخوردار است. از همین رو باید توسط فردی که دانش و تخصص بالایی در این زمینه دارد انجام شود. بسیاری از افراد هستند که بدون هیچ گونه تجربه و دانشی با تصور بر امر ساده بودن این جراحی اقدام به عصب کشی دندان می کنند. این امر نتیجه ای جز عدم موفقیت کامل عصب کشی دندان و چه بسا بروز بیماری های عفونی در کوتاه مدت می شود.

در بین کلینیک های تخصصی در شرق تهران می توان به کلینیک تخصصی دکتر صادق آقاجری اشاره کرد. دکتر آقاجری متخصص جراحی لثه و ایمپلنت دندان یکی از برترین دندانپزشکان در سطح کشور می باشد که تمام خدمات دندانپزشکی را با به روزترین روش ها انجام می دهد.

از جمله خدمات دندانپزشکی در این مطب که به صورت تخصصی بدون درد انجام می شود، درمان ریشه دندان است. عصب کشی دندان در کلینیک تخصصی دکتر آقاجری با استفاده از تجهیزات مدرن و کاملا استریل شده انجام می شود که به شما تضمین یک درمان بدون درد و عوارض را می دهد. ایشان به دلیل دانش علمی بالا و تجربه ای که در مدت فعالیت خود کسب کرده اند این اطمینان را به شما می دهند که عصب کشی شما بدون عوارض انجام خواهد شد.

عصب کشی دندان چیست؟
عصب کشی دندان چیست؟


پالپ چیست؟

پالپ از عصب و عروق خونی تشکیل شده است که باعث می شود دندان رشد کند. پالپ دندان در واقع همان هسته دندان است که عصب دندان و رگ های خونی را به منظور تغذیه رسانی به دندان در خود جای داده است.

پالپ تنها بخش زنده دندان است که در هنگام عفونی شدن باید کاملا تخلیه و پاکسازی شود. پاکسازی پالپ دندان در حقیقت به معنی خروج رگ های خونی و عصبی است که به این امر در اصطلاح عصب کشی دندان می گویند.


علائم آسیب به پالپ

عوامل بسیاری باعث می شود که پالپ دندان آسیب دیده و دچار عفونت شود که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است:

  • شکستن دندان
  • پوسیدگی عمیق دندان
  • پوسیدگی در زیر پرکردگی قدیمی
  • درمان نامناسب دندان

توجه داشته باشید مراقبت به موقع و صحیح از دندان ها و همچنین مراجعه به یک دندانپزشک متخصص برای درمان دندان ها می تواند از آسیب به پالپ جلوگیری کرده و نیاز به عصب کشی دندان را از شما سلب نماید.

متخصص عصب کشی دندان چه کسی است؟

دکتر آقاجری متخصص جراحی لثه و ایمپلنت دندان یکی از برترین دندانپزشکان در سطح کشور می باشد که تمام خدمات دندانپزشکی را با به روز ترین روش های پزشکی انجام می دهد.

از جمله خدمات دندانپزشکی در این مطب که به صورت تخصصی و بدون درد انجام می شود، درمان ریشه دندان می باشد. دکتر صادق آقاجری متخصص ایمپلنت دندان برای راحتی افراد در پرداخت هزینه ها با اکثر بیمه های کشور از جمله بیمه ایران، آسیا، بیمه تکمیلی، بانک ملت، بانک مرکزی و… قرار دارد و این امکان تا حد زیادی به شما در پرداخت هزینه ها کمک می کند.


عصب کشی دندان چه زمانی لازم است؟

یکی از سئوالات پر تکرار افراداین است که چه زمانی باید اقدام به درمان کانال ریشه دندان کنیم؟

توجه داشته باشید که هر نوع درد دندانی دلیل بر عصب کشی دندان نبوده و تنها یک دندانپزشک متخصص می تواند عصب کشی دندان را تشخیص دهد.

در صورتی که قسمت داخلی دندان که در اصطلاح پزشکی به آن پالپ گفته می شود بر اثر پوسیدگی دندان آسیب دیده و دچار عفونت و التهاب شود دندان پزشک در این زمان با معاینه دقیق و تشخیص به موقع تصمیم به عصب کشی می گیرد.

هنگامی که پالپ دندان دچار آسیب شده و عفونی می شود تنها راه درمان آن تخلیه پالپ و تمیز کردن آن می باشد. در این زمان به اصطلاح گفته می شود عصب کشی دندان انجام شده است. به بیان کلی در هر زمان که پالپ دندان آسیب ببیند نیاز به عصب کشی دندان داریم.

توجه داشته باشید هنگامی که پالپ دندان آسیب ببیند بهترین راه کار برای حفظ ساختار دندان از بین بردن پالپ است تا بدین صورت از بروز و راه یابی عفونت به سایر دندان های کناری جلوگیری کرد.


علائم عصب کشی دندان

عصب کشی دندان همانند تمامی بیماری های دهان و دندانی دارای علائم و نشانه هایی می باشد که در بروز هر کدام از این علائم باید سریعا به یک پزشک متخصص مراجعه کرد. علائم عصب کشی دندان شامل موارد زیر می باشد:

وجود ترک در دندان
شکستگی دندان
متورم شدن لثه ها
وجود حساسیت به گرما و سرما
احساس درد شدید دندان
پوسیدگی عمیق لثه
پوسیدگی عمیق دندان
وجود حفره بر روی دندان

لازم به ذکر است که بدانید یکی از علائم های شایع در عصب کشی دندان، درد شدید دندان است. اما در برخی از مواقع ممکن است عفونت قبل از پیشروی به سمت پالپ درمان شده و از بین برود. در این زمان ممکن است تصور کنید پوسیدگی دندان شما برطرف شده و دیگر نیازی به ادامه روند درمان نمی باشد، در حالی که باید گفت این رفع عفونت موقتی بوده و در صورت عدم درمان به موقع قابل بازگشت می باشد.

از همین رو بنا به توصیه دندانپزشکان در صورتی که با دندان درد مواجهه شدید حتما روند درمان را در پیش گرفته تا از آسیب به سایر دندان های کناری و استخوان فک جلوگیری نمایید. علائمی که نشان از بازگشت عفونت دندان است شامل موارد زیر است:

  • درد شدید دندان هنگام جویدن یا گاز گرفتن
  • تب و لرز شدید
  • ورم لثه
  • تیره شدن دندان
  • ترشحات چرکی از دندان

قیمت عصب کشی دندان در سال 1402 چقدر است؟

خدماتقیمت عصب کشی
قیمت عصب کشی دندان 1 کانال900,000 تومان
قیمت عصب کشی دو کانال 2 کانال1,200,000 تومان
عصب کشی 3 کانال1,300,000 تومان
عصب کشی 4 کانال1,600,000 تومان
عصب کشی مجدد 1 کانال1,300,000 تومان
عصب کشی مجدد 2 کانال1,500,000 تومان
عصب کشی مجدد 3 کانال2,200,000 تومان
ترمیم کامپوزیت700,000 تومان
ترمیم آمالگام500,000 تومان

دندانپزشک پس از معاینه دقیق بیمار و تشخیص صحیح می تواند هزینه عصب کشی دندان را تعیین کند. لازم به ذکر است که بدانید تعداد ریشه دندان آسیب دیده در برآورد هزینه تاثیر به سزایی دارد. به هر میزان که تعداد ریشه دندان آسیب دیده بیشتر باشد به همان میزان نیز قیمت عصب کشی دندان نیز افزایش پیدا می کند. 

((نکته قابل توجه در برآورد هزینه عصب کشی دندان این است که دندان های عقب به دلیل دسترسی سخت و دشواری که دارند هزینه ی بیشتری را شامل می شوند.))

دکتر صادق آقاجری متخصص جراحی لثه و ایمپلنت دندان در مطب خود با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی از بروز ترین روشهای دندانپزشکی و تجهیزات استریل شده استفاده می کند تا بدین طریق تا حد زیادی عوارض و درد ناشی از انجام عمل را کاهش دهد.

در این مطب تمامی خدمات دندانپزشکی هزینه های بسیاری پایینی را دارند و شما با داشتن هر گونه بیمه درمانی می توانید با هزینه اندک به درمان بیماری های دندانی خود بپردازید.

برای دریافت مشاوره و اخذ نوبت می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.


مراحل عصب کشی دندان عفونی

به دلیل نفوذ باکتری ها به ریشه دندان درمان عفونت دندان کمی دردناک و دشوار است. از همین رو پزشکان قبل از شروع روند درمان جهت تسریع روند درمان به بخش مورد نظر بی حسی تزریق می کنند سپس مراحل عصب کشی دندان را به ترتیب و با دقت بالا انجام می دهند. مراحل عصب کشی دندان به شرح زیر است:

  • بی حسی موضعی

برای خیلی از افراد این سئوال پیش می آید که آیا درمان روت کانال درد دارد یا خیر؟

در پاسخ به این سئوال باید گفت دندانپزشک قبل از هر اقدامی در ابتدا داروی بی حسی موضعی را به لثه تزریق می کند. با این روش لثه شما بی حس شده و شما هیچ دردی را احساس نمی کنید. فقط هنگامی که بی حسی به لثه تزریق می شود یک لحظه احساس سوزش ایجاد می شود.

  • از بین بردن پالپ دندان

هنگامی که دندان شما بی حس می شود دندانپزشک قسمت بالای دندان را با استفاده از ابزارآلات مخصوص شکاف کوچکی ایجاد می کند.

هنگامی که پالپ آسیب دیده یا آلوده باشد و با چشم دیده شود دندانپزشک با استفاده از ابزار فایل آن آلودگی را به آرامی بر می دارد. متخصص دندانپزشک باید برای آن که کانال دندان کاملا تیمز شود دقت بالایی داشته باشد.

  • استفاده از آنتی بیوتیک

پس از اینکه پالپ دندان برداشته شد برای آن که عفونت به بدن بیمار منتقل نشود دندانپزشک قسمت باز شده را به کمک یک آنتی بیوتیک پوشش می دهد تا بدین صورت عفونت کاهش پیدا کرد و مانع از تشدید عفونت و انتقال آلودگی به سایر بدن بیمار شود.

پس از اینکه کانال های دندان کاملا تمیز شد دندانپزشک با استفاده از یک خمیر مناسب، قسمت خالی شده دندان را پر می کند تا آلودگی به آن وارد نشود.

  • پر کردن به صورت موقت

دندانپزشک شکاف کوچکی که بر روی قسمت بالایی دندان ایجاد کرده را با استفاده از مواد مخصوص به صورت موقتی پر می کند تا کانال دندان از طریق بزاق دهان آسیب ندیده و آلودگی های خارجی وارد آن نشود. 

مراحل انجام عصب کشی دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

پروسه درمان ریشه دندان یا همان روت کانال عمل دشواری نیست و می توان پس از یک روز از انجام آن به کارهای خود ادامه دهید. اما نیاز است که برای کاهش درد پس از جراحی و همچنین جلوگیری از عفونت آن مراقبت های بعد از عصب کشی دندان را انجام داده تا بدین صورت پروسه درمان را هر چه زودتر به پایان برسانید. از مهم ترین نکات مراقبت بعد از عصب کشی دندان شامل موارد زیر است:

  • بهتر است در هنگام جویدن غذاهای سخت با دندانی که به تازگی عصب کشی شده است خودداری کنید.
  • پس از انجام درمان به آرامی دندان خود را مسواک بزنید
  • هنگامی که اثر داروی بی حسی از بین می رود کمی در ناحیه لثع و دندان احساس درد به وجود می آید و لثه تا حدودی متورم می شود که این امر کاملا طبیعی می باشد و جای هیچ نگرانی نیست اما برای کاهش در می توانید داروهای تجویز شده از سوی پزشک را مصرف کنید.
  • اگر احساس درد دندان و لثه بیشتر از چند روز ادامه داشته باشد طبیعی نبوده و حتما باید به دندانپزشک خود مراجعه نمایید
  • پس از گذشت چند روز از پروسه روت کانال باید به دندانپزشک مراجعه کنید. در این جلسه دندانپزشک از دندان شما تصاویری را با کمک اشعه ایکس تهیه می کند تا اطمینان داشته باشد عفونت روت کانال کاملا از بین رفته است. در این زمان دندان به صورت دائم پر می شود.
مراحل پس از روت کانال چیست؟

روکش دندان عصب کشی شده

پس از انجام درمان کانال ریشه به دلیل اینکه پزشک برای خارج کردن عفونت باید حفره ی عمیقی ایجاد کند تا بتواند تمام آلودگی ها را از بین ببرد ساختار دندان دچار تغییر می شود. از سوی دیگر نیز این ایجاد حفره باعث کاهش مقاومت دندان و ضعف شدن آن نیز می شود.

از همین رو برای آن که بتوان دوام بالا را به دندان بخشید پزشکان روکش دندان را پیشنهاد می کنند. روکش دندان یک ماده ترمیمی است که بر روی دندان چسبیده و علاوه بر زیبایی دندان باعث استحکام آن نیز می شود.

خیلی از افراد علاقه ای به نصب روکش دندان ندارند و ترجیح می دهند دندان خود را تنها با استفاده از خمیر مخصوص پر کنند. البته باید گفت نصب روکش دندان کاملا اختیاری می باشد و اجباری در کار نیست اما استفاده از روکش برای دندان های روت کانال شده و آسیب دیده گزینه ای ایده آل محسوب می باشد زیرا استحکامی که روکش به دندان می بخشد منجر می گردد در هنگام غذا خوردن و صحبت کردن دندان ها دچار شکستگی یا ترک خوردگی نشود.

یکی دیگر از مزایای استفاده از روکش دندان، شکل ظاهری زیبایی است که به دندان روت کانال شده می بخشد و با تطابقی که با دیگر دندان ها دارد موجب اصطلاح طرح لبخند می شود. زیرا عصب کشی ممکن است رنگ دندان را کمی تغییر داده که با استفاده از روکش این رنگ پوشش داده می شود.


سئوالات متداول

عصب کشی دندان چیست؟

یکی دیگر از خدمات دندانپزشکی می باشد که مشکلات داخل دندان یا پالپ که منجر به درد و سوزش شده است، از این طریق برطرف می‌شود که دکتر آقاجری در کلینیک خود به صورت کاملا تخصصی انجام می دهد.

چرا باید عصب کشی دندان انجام دهیم؟

در صورتی که دندان یا پالپ دندان دچار عفونت و التهاب بشود به دلیل عدم رسیدگی به موقع و اجتناب از جراحی لثه عفونت پیشروی کرده و به ریشه دندان می رسد و باعث آسیب به بافت اطراف دندان ودیگر دندان های اطراف می شود. در چنین زمانی است که باید ریشه را درمان کرده و عفونت را خارج کرد.

عصب کشی دندان چه مراحل دارد؟

شامل 5 مرجله می باشد که پس از بررسی کلی دکتر آقاجری از وضعیت دندان شما و تزریق بی حسی موضعی با استفاده ازابزار آلات مدرن درمان را شروع می کند.

5/5 - (2 امتیاز)

0 دیدگاه

  1. هاشمی گفت:

    ببخشید من به شدت ا دندان پزشکی میترسم. و دندانم به عصب رسیده. آیا شما راهکاری دارید تا از این ترس کاسته بشه. بحث سدیشن رو در اینترنت خوندم. ولی چقدر میشه بهش اعتماد کرد؟ و آیا سدیشن با عصب کشی جور در میاد؟

  2. ندا ملک زاده گفت:

    چه خوب که با سدیشن میشه عصب کشی کرد. جراحی لثه هم امکان پذیره باهاش دیگه نه؟

  3. ندا مجتهد زاده گفت:

    دکتر امکان عصب کشی با سدیشن وجود دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *