لق شدن ایمپلنت: ایمپلنت دندان فوری بهترین راهکار برای جایگزینی دندان از دست رفته است. چرا که دیگر روش ها با توجه به آسیبی که به دندان میزنند در وحله اول توصیه نمیشوند. مانند بریج که برای انجام آن دو دندان مجاور باید تراشیده شوند و سپس سه عدد روکش دندان جایگزین میشود. در این حالت به جای دندان از دست رفته فقط روکش برای آن گذاشته میشود و این روش فقط جنبه ای زیبایی دارد و دندان ریشه ندارد.
اما ایمپلنت دندانی است که دارای ریشه است و در فک کاشته میشود. قطعاً چنین دندانی هم طول عمر بیشتری دارد و هم مقاوم است. از طرفی جنبه ای زیبایی آن با تاج ایمپلت حفظ میشود.
از معایب نادر ایمپلنت میتوان به لق شدن ایمپلنت اشاره کرد. برای درمان لق شدن دندان ایمپلنت ابتدا باید به دلایل شل شدن ایمپلنت دندان پی برد تا بهترین درمان برای آن انجام شود. برای متوجه شدن علت لق شدن ایمپلنت دندان باید به یک دکتر دندان پزشک که متخصص ایمپلنت و جراحی فک است مراجعه کرده، و ایشان با گرفتن عکس رادیولوزی به بررسی علت آن می پردازد، و بهترین درمان را برای اصلاح آن انجام میدهد.
از شایع ترین موارد و دلایل لق شدن دندان میتوان به لق شدن فیکسچریا پایه که در فک ثابت شده است اشاره کرد.
این مشکل زمانی رخ میدهد که دکتر دندان پزشک از ثابت شدن فیکسچر در استخوان اطمینان نیافته است و اقدام به ادامه اعمال کاشت ایمپلنت پرداخته است. و یا پیوند اولیه ایمپلنت دندان نامناسب بوده که بجای چسبندگی استخوانی، پایه به سطح ایمپلنت می چسبد و در اوایل موقع گذاشتن پروتز بطور نسبی سفت است ولی بعدها در اثر جویدن دچار لقی می شود. برای درمان مواردی بدین گونه باید کل پایه خارج شود و یک پایه جدید جایگذاری گردد.
از موارد دیگر لق شدن ایمپلنت میتوان به زمانی اشاره کرد که پایه در جای خود ثابت شده ولی پروتز روی آن لق می شود. این مورد زمانی رخ میدهد که چسب پروتز از روی پایه جدا شده و یا زمانی که پروتز بلند باشد و در اثر جویدن، پروتز جدا شود. برای اصلاح لق شدن روكش ايمپلنت دکتر دندان پزشک بلندی پروتز را دوباره میسنجد و مجدداً پروتز چسبانده میشود.
از دیگر موارد لق شدن ایمپلنت میتوان به زمانی اشاره کرد که پیچی که پروتز را به پایه متصل میکند شل می شود. علت این نوع لقی به ساختار ایمپلنت مورد استفاده برمیگردد. کوتاه بودن پیچ و عدم تطابق قطعه متصل کننده از دلایل این لقی است.
دلیل دیگر لقی ایمپلنت دندان بدین گونه است که پایه ایمپلنت با زاوی ای نامناسب کاشته میشود. و نیرویی که دندان های آسیاب روی ایمپلنت ایجاد میکنند موجب شل شدن پیچ اتصال دهنده میگردد.
همانطور که می داید ایمپلنت دندان داخل استخوان فک فیکس می شود و این استخوان برای نگهداری از ایمپلنت اهمیت فراوانی دارد. اگر شخصی دچار پوکی استخوان و مبود کلسیم باشد در نتیجه از استخوان فک ضعیفی برخوردار است و بعد از مدتی ممکن است این استخوان تحلیل برود و پایه ایمپلنت تیتانیومی شل شود. که البته درمان های به روزی در کلینیک دندان پزشکی آقاجری برای آن در نظر گرفته شده است که جای نگرانی باقی نمی گذارد.
علامت های لق شدن ایمپلنت دندان مواد زیر می تواند باشد:
در صورت مشاهده هریک از علائم لق شدن ایمپلنت سریعاً با پزشک خود درمیان بگذارید. دکتر دندان پزشک در ابتدا پروتز دندان و اطراف آن را پاکسازی میکند و نسبت به محکم کردن پیچ و یا سایر اجزا میپردازد.ممکن است پزشک شما به خارج کردن پایه و تعویض آن اقدام کند.
همانطور که گفته شد؛ دکتر دندان پزشک به علت عفونت و یا عدم سازگاری ایمپلنت با لثه اقدام کند. اگر ایمپلنت شما لق شده، توصیه میشود که چند روزی با دقت بیشتر بهداشت دهان و دندان تان را رعایت کنید. تا بافت اطراف ایمپلنت بتواند خودش را ترمیم کند. در صورت عدم توفیق ممکن است دکتر دندان پزشک شما به خارج کردن ایمپلنت و جراحی لثه اقدام کند.
در صورتی که با نشانه های لق شدن ایمپلنت مواجه شدید سریعاً به دکتر دندان پزشک مراجعه کنید. چرا که عدم تطبیق ایمپلنت دندان موجب عفونت می گردد. و در صورت عدم کنترل و درمان آن ممکن است این عفونت تا گردن و یا حتی مغز سرایت کند. در نتیحه کل اجزای بدن عفونی شده و منجر به مرگ می گردد.
درصورتی که می خواهید از دندان پزشک باتجربه و با دانش مثل آقای دکتر آقاجری جهت مشاوره و درمان کمک بگیرید با شماره های زیر تماس بگیرید:
همچنین اگر قصد ایمپلنت دندان دارید برای جلوگیری از ایجاد هرگونه عارضه به صفحه قیمت ایمپلنت دندان امروز مراجعه نمایید.